Thursday, 23 December 2010

Het bouwen van Solomons tempel

Van January 17 – Mei 27, 2011 zal een tentoonstelling “Building Solomon’s Temple” plaatsgrijpen  in The Library and Museum of Freemasonry, Freemasons’ Hall, 60 Great Queen Street, London WC2B 5AZ, UK.

Voor meer dan 200 jaren was het begrip van de Tempel van Salomon in Jeruzalem centraal geweest voor de georganiseerde vrijmetselarij en had het zijn symboliek, architectuur en ceremonies beïnvloed. Bijbelse geleerden en vroege vrijmetselaars hadden enkel de weinige bijbelse referenties kunnen gebruiken om hun beelden van de Tempel op papier te zetten en later op keramische, textielproducten en glas. De expeditie van Napoleon naar Egypte wekte vroeger terug  interesse in het Midden-Oosten

De formatie van een Engelse loge in Jeruzalem was het resultaat van de opening op het gebied van archeologie en toerisme van het midden van de negentiende eeuw waarin vele vrijmetselaars werden betrokken. Vrijmetselaars zoals de Amerikaan Robb Morris en Sir Charles Warren reisden naar Jeruzalem voor archeologische opgravingen en schreven over hun bezoeken. Het herstel van archeologische overblijfselen en de ontwikkeling van toerisme gaven hen de gelegenheid om terug tastbare fragmenten te brengen om Engelse logekamers in te richten en de denkbeeldige Vrijmetselaarstempel te versterken.


Lees meer: Building Solomon’s Temple

Engelse versie / English version: Building Solomon’s Temple