Monday, 7 March 2011

Toen Gods Woord in het Engels klonk

Voor diegenen die het nog niet zouden gezien hebben:

Vanavond op BBC Vier, 7:30PM in het Verenigd Koninkrijk = onze tijd = 20:30u  Maandag, 72 maart 2011 Toen God Engels Sprak: Het Maken van de Koning James Bijbel -

In deze documentaire die het onverwachte verhaal vertelt van hoe betwistbaar het geweldigste werk van Engels proza ooit geschreven, de Koning James Bijbel, ontstond.

Auteur Adam Nicolson openbaart waarom het maken van dit machtige boek veel gemeenschappelijk heeft met zijn ervaring van een heel verschillend nationaal project - de Millennium Koepel. Het programma speurt ook in onlangs ontdekte 17de eeuwmanuscripten, van het eigenlijke vertalingsproces zelf, om in rijk detail te tonen  wat deze Bijbel zo goed maakt.

In een turbulent en dikwijls gewelddadige tijd, hoopte de Koning dat deze Bijbel een land dat door godsdienstige facties werd verscheurd zou kunnen worden verenigd . Vandaag wordt het door enkelen als ouderwets en ondoordringbaar opzij geschoven, maar de film vertoond waarom, in de 21ste eeuw, de Koning James Bijbel nog zo geweldig blijft.

> http://www.bbc.co.uk/iplayer/episode/b00yvs8n/When_God_Spoke_English_The_Making_of_the_King_James_Bible/

No comments:

Post a comment