Tuesday, 1 April 2014

Katholieke Kerk in België mag nieuwe dopelingen begroeten

185 CATECHUMENEN WORDEN IN PAASNACHT GEDOOPT

BRUSSEL (KerkNet) - De komende maanden worden in de verschillende bisdommen van ons land 185 jongvolwassenen voorbereid op hun doopsel en 51 op hun vormsel. Het doopsel van catechumenen vindt meestal plaats in de Paaswake, op de vooravond van Pasen.

In het aartsbisdom Mechelen-Brussel worden 89 volwassenen gedoopt: 71 in het vicariaat Brussel (64 Franstaligen en 7 in de Nederlandstalige pastoraal), 15 in het vicariaat Waals-Brabant en 3 in het vicariaat Vlaams-Brabant. In het bisdom Antwerpen ontvangen 6 (jong)volwassenen het sacrament van het doopsel en ontvangen 51 jongvolwassenen het sacrament van het vormsel. In het bisdom Doornik worden 37 catechumenen gedoopt, in het bisdom Luik 23 en in het bisdom Namen 17. In het bisdom Hasselt worden 7 volwassenen gedoopt, in het bisdom Gent 4 en in het bisdom Brugge 2.

In Frankrijk worden met Pasen 3.631 volwassenen gedoopt. De catechumenen hebben twee jaar voorbereiding achter de rug. Zij werden van nabij gevolgd door 11.000 begeleiders. Het aantal catechumenen in Frankrijk stijgt sinds tien jaar. In vergelijking met 2004 is er een toename met 43 procent. Bijna de helft van de Franse catechumenen is opgegroeid in een niet godsdienstig milieu.
(Kerknet)
Theo Borgermans

No comments:

Post a Comment