Tuesday, 7 April 2015

Eieren leggende klokken en eieren verstoppende paashazen niets vandoen met Jezus opstanding

De atheïstische blogger Bart Schutging een gesprek aan met Andries Knevel en tweette:
F... it, willen jullie christenbashing? Dan krijgen jullie het: Jezus is dood, Jezus is dood, Jezus, Jezus, Jezus is dood! {https://twitter.com/bpschut/status/585145518025748481}
Natuurlijk weten wij dat Jezus dood is. God kan niet sterven, maar Jezus was een mens van vlees en bloed die voor de mensheid zich heeft opgeofferd. Hij wenste niet zijn wil te doen, wat hij zou gedaan hebben indien hij God was, maar enkel de Wil van God.

'Volwassenen die geloven dat #Jezus uit de dood is opgestaan zijn dommer dan kinderen die denken dat de paashaas eieren heeft verstopt.' {https://twitter.com/bpschut/status/584633246773813248}
 Na deze tweet van de atheïstische blogger Bart Schut voelden sommige christenen zich beledigd.Wat opvalt is dat vele mensen de onchristelijke paastraditie van eieren verstoppen en verhaaltjes van paashazen en eieren leggende klokken niet uit elkaar kunnen houden.

EO-coryfee Andries Knevel besloot als volgt te reageren:
 "Klein misverstand, Bart. Jezus was dood en leeft weer. Je hebt het laatste nieuws gemist. De evidence is overweldigend."
 "Je bedoelt Zombie-Jezus," reageerde Schut. "En 'bewijs'? Dat hoeft toch helemaal niet als je geloof hebt?"
Hierbij wordt weer eens vergeten dat toenertijd de polemiek nog groter was dan nu en er voldoende bewijs moest geleverd worden om de mensen te overtuigen en er voor te doen kiezen om zelfs hun leven erbij in te laten.

Jezus verscheen aan meer dan 500 mensen na zijn opstanding en bewees dat hij geen geest was zoals God een geest is. dit moest mensen er van overtuigen dat hij uit de dood was opgestaan, geen geest en niet de God der goden was, maar weldegelijk de gezondene van God die de Messias moest genoemd worden.

No comments:

Post a Comment