Monday, 23 January 2017

Nieuwe website voor Joods Cultureel Kwartier

Joods Cultureel Kwartier lanceert nieuwe website.

jcknieuwewebsite
Begin december 2016 lanceerde het Joods Cultureel Kwartier een nieuwe website. Alle oude webadressen leiden vanaf die slotmaand voor 2016 naar JCK.nl, een interactief geheel waar een hoop te klikken en te ontdekken valt.

Onder het JCK vallen het Joods Historisch Museum, het JHM Kindermuseum, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg, het Nationaal Holocaust Museum en de bibliotheek Ets Haim.


Het Nationaal Holocaust Museum (NHM) in oprichting, onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier, heeft de N8 Award 2016 voor de beste programmering gewonnen. De prijs, die werd gejureerd door 37 jonge Amsterdammers die dit jaar de Museumnacht bezochten, werd uitgereikt in bijzijn van museumdirectie, programmeurs en prominenten uit het Amsterdamse culturele veld. Het museum won hiermee van 55 andere deelnemende culturele instellingen. De tweede prijs was voor Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, en de derde prijs ging naar Arti et Amicitiae. Ook was er een eervolle vermelding voor het Pianola Museum.
Foto: Martijn OuburgWist je dat je met één ticket terecht kunt bij de eerste vijf genoemde locaties? Bij Ets Haim kun je je aanmelden voor een instaprondleiding. Surf naar deze pagina voor meer informatie.
Bekijk de nieuwe website en breng gauw een bezoekje aan het levendige joodse kwartier!


No comments:

Post a Comment