Sunday, 2 August 2020

Zij die de coronamaatregelen van de overheid een inbreuk op hun persoonlijke vrijheden vinden

Vervolg van Onverantwoord gedrag van vele burgers

Van al diegenen die denken dat hun vrijheid wordt beperkt door de coronamaatregelen kwamen
ongeveer 17.000 demonstranten zaterdag in Berlijn hun ongenoegen uitdrukken in een sfeer van
jullie maken de mensen maar wat wijs, er is helemaal niet zulk een gevaarlijk virus dat ons kan bedreigen.
Zoals er in Amerika gekken zijn die met hun rechtse vrienden denken dat het een trucje is om de mensen de baas te spelen protesteerde men ook in Duitsland omdat ze de coronamaatregelen van de Duitse overheid een inbreuk op hun persoonlijke vrijheden vinden. Hierbij blijken ze niet te beseffen dat het noodzakelijke maatregelen zijn om de mensen te beschermen.


‘Wij willen de democratie terug’,
riepen de betogers, die zich
 ‘slaven voelen van de Duitse staat door mondmaskers en andere beperkende maatregelen’.
Hieruit kan men afleiden dat die mensen toch niet veel gewoon zijn, als zij zich al slaaf voelen om hier en daar nu en dan even een mondmasker of mondkapje te moeten dragen.

In Duitsland, Nederland en België zijn er heel wat die bedenkingen hebben bij de wetenschappers die men in de media aan het woord laat. Echter is er niemand die een bekwaam wetenschapper naar voor weet te schuiven die de huidige coronamaatregelen weet tegen te spreken als onnuttig. 

In de drie buurlanden vinden aanhangers elkaar om ondanks alle wetenschappelijke bewijzen reden genoeg om er van overtuigd te zijn dat mondmaskers in geen enkele situatie het coronavirus zou kunnen helpen indijken en dat de overheid speciaal verregaande maatregelen oplegt om de democratie te fnuiken.

Vreemd genoeg zien zij niet in dat vele van de grote schreeuwers en politieke leiders die tegen de huidige coronamaatregelen zijn juist heerschappen zijn die de democratie langs alle kanten geweld aan doen. Verder zien zij niet in dat de regeringen zelf het probleem van de impact van die coronamaatregelen zeer goed beseft en weet dat het de hele economie een ware mokerslag toedient. Men is er duidelijk van bewust dat het niet makkelijk zal zijn om meerdere zaken te behoeden voor een dreigend faillissement, terwijl men er ook bewust van is dat bepaalde bedrijven de coronacrisis zullen gebruiken om herstructureringen en reorganisaties door te voeren waarbij de hoeveelheid werklozen schrikbarend zal toenemen.

1 comment:

  1. In Berlijn was er ook een tegenbetoging van onder meer een groep “Grootmoeders tegen extreemrechts”. Zij scholden de “coronarebellen” uit voor nazi’s. Of dat zo is, is niet duidelijk, maar wel was in radicaal-rechtse kringen opgeroepen om tegen de coronamaatregelen te betogen. Ook waren er in de coronabetoging zwart-wit-rode vlaggen van het oude Duitse keizerrijk te zien en die worden vaak gebruikt door rechtse extremisten in Duitsland.

    ReplyDelete