Friday, 6 February 2009

Kardinaal Danneeels te gast in ‘De Keien van de Wetstraat


Kardinaal Godfried Danneels

Kardinaal Godfried Danneels Bron: Belga/Ipid

BRUSSEL (KerkNet) – Het opheffen van de excommunicatie van de vier bisschoppen van de Pius X Priesterbroederschap en de negationistische uitspraken van Richard Williamson, een van de vier, zorgden wereldwijd binnen en buiten de Kerk voor een storm van kritiek. Paus en Vaticaan eisen dat de bisschop zijn woorden publiekelijk intrekt, maar de vraag is of daarmee de kous dan wel af is? Kathleen Cools en Ivan De Vadder spreken hierover vrijdagavond a.s. met kardinaal Godfried Danneels. Wat vindt hij van de omstreden pauselijke beslissing? In 'De Keien van de Wetstraat' wordt ook dieper ingegaan op de economische en financiële crisis. Wat denkt de kardinaal hierover? Kan de Kerk überhaupt een antwoord en houvast bieden voor deze wereldwijde crisis?
En hoe pessimistisch is de Belgische kerkvader over onze samenleving? Wat is zijn analyse over het drama in Dendermonde? Is er iets grondig fout met onze normen en waarden? En hoe kan dat hersteld worden?
'De Keien van de Wetstraat', vrijdag 6 februari om 23 uur op Canvas, met doorlopende herhalingen in de nachtlus en een eenmalige herhaling op zaterdagmiddag om 14.25 uur.

No comments:

Post a Comment