Monday, 9 November 2009

De Messias in Oud- en Nieuw Testament

Hendrik Schipper heeft meer dan tien jaar gewerkt aan ‘De Messias in Oud- en Nieuw Testament’, een uitvoerige Bijbelstudiegids en naslagwerk over Messiaanse teksten in de Bijbel.

Hendrik Schipper ontdekte meer dan 300 teksten in het Oude Testament die direct en indirect duiden op de beloofde Messias. Het schreef er een uitvoerige Bijbelstudiegids over, waarin alle teksten worden verklaard en toegelicht met teksten uit het Nieuwe Testament, die daarmee een relatie hebben. Het boek is echter ook te gebruiken als naslagwerk en als leidraad bij het houden van ‘stille tijd’.

“Ik heb dit boek geschreven zodat mensen leren wie God is en wie Zijn Zoon is”, aldus Schipper. “Bovendien laat dit boek heel duidelijk de eenheid van de Bijbel zien.” Toch is het boek oorspronkelijk bedoeld geweest voor het Joodse volk. Daarom heeft Schipper eerst gewerkt aan een Hebreeuws/Engelse uitgave. “Die boeken zullen voornamelijk worden weggegeven aan Joodse mensen, met de wens dat zij mogen ontdekken dat Jezus Christus de beloofde Messias is. De profetieën zijn namelijk zó gedetailleerd, dat deze maar op één Persoon van toepassing kunnen zijn.”