Tuesday 20 July 2010

De geest en stress

Velen van ons worden geconfronteerd met stress. Een overmatige druk die ons uit evenwicht brengt. Het is een toestand van verwarring in de gevoelens of van het aanvoelen sommige dingen niet meer onder controle te hebben.

Ook in de Oudheid waren er mensen die een druk van buiten af aanvoelden die hen hinderde. Ook zij moesten voor hun inkomen en hun familie zorgen en dat kon heel wat druk teweeg brengen. Het is iets van alle dag en van verleden en toekomst dat de noodzakelijkheden van de dag als een molensteen om de nek kunnen hangen.

De Chicago Biblestudents brengen een artikel over de factoren omtrent "stress". Zij halen ook aan dat de wijze mannen van God conssistent waren in hun advies hoe wij kunnen omgaan met stress.


Lees er meer over in > The spiritual mind and stress

2 comments:

  1. Enkele manieren om te ont-stressen kunnen wij in deze zomertijd trachten toe te passen. Het is het ideale ogenblik om tijd te nemen om met andere zaken en met anderen bezig te zijn.
    Er kan nu meer tijd gevonden worden om met een vriend te praten. Mensen die wij in jaren niet meer gezien of gesproken hebben kunnen wij in deze ontspanningstijd gaan opzoeken of contacteren.
    Ontkom de hectische toestanden of de momenten dat het u te zwaar wordt. Wanneer u een overweldiging voelt, ga buiten en krijg wat verse lucht. Blijf niet opgeborgen of opgesloten in het huis en maak van het mooi weer gebruik om van de buitenlucht te genieten. Ga naar het park met uw kinderen of bezoek een oude vriend. Trek de bergen of de velden in. Tracht al het moois in de wijde natuur te zien en er van te genieten.
    Blijf niet stil zitten, maar strek de benen. doe iets nuttigs maar ook iets dat de zinnen kan verzetten. Afleiding helpt om al die rare dingen te vergeten of opzij te zetten.
    Oefening zal u helpen om u meer gestimuleerde te voelen en zal er toe bijdragen dat u een beter zelfbeeld zal ontvangen. Het ontwikkelen van een eigen zelfachting is belangrijk om overeind te blijven staan. Onderneem pogingen om aan aërobe oefeningen te doen of een schop te nemen en in de tuin werk te verzetten. Dit zal uw geest bezig houden en tonnen van plezier kunnen bezorgen!
    En natuurlijk kan het onder mijn aanraders niet ontbreken bij beweging. Dans. Of het nu uit het dansen gaan is of u thuis danst op uw favoriete liederen met uw echtgenoot en kinderen of zelfs alleen, het brengt je zinnen in andere sferen. Het is verkeerd om te denken dat men steeds anderen nodig heeft om te dansen. Neen, op je eigen kleine plekje kan je ook op jezelf dansen.

    Neem diep adem. U hoorde dit wel een duizend keren, maar het helpt eigenlijk. Sluit uw ogen, adem voor enkele seconden in en adem dan iedere spanning uit uw leven uit. Doe dit een paar keer en u zult het verschil voelen.

    Nu kan je wie weet ook meer tijd nemen om naar uw favoriete film te kijken. Schop uw schoenen uit, maak het u comfortabel, graai een drankje en geniet van een film die u in jaren niet meer gezien hebt.

    Deze zijn slechts enkele, eenvoudige, maar toch doeltreffende tips die u kunnen helpen de depressie aan te kunnen.

    ReplyDelete