Wednesday, 12 January 2011

De Bijbel vieren

Het Koning James Bijbel Genootschap is gevestigd om de 400ste verjaardag van de Koning James Bijbel te vieren die in 1611 werd vervolledigd.

Eén van de vele gebeurtenissen en projecten die in dit jubileum jaar zullen plaatsgrijpen over het verenigd Koninkrijk en rond de Wereld is de tentoonstelling welke een beeld schets van deze merkwaardige vertaling welke een hele wereld veranderde.

Deze tentoonstelling gaat de geschiedenis en ontwikkeling na van de Bijbel in het Engels van zijn Latijnse, Griekse en Hebreeuwse voorlopers naar moderne privépersuitgaven. Naast de 1611 KJV, kan men bij de meer dan dertig onderdelen op de tentoonstelling een dertiende-eeuwse Latijnse Vulgate en een blad van de Gutenberg Bijbel vinden. Verder een vijftiende-eeuwse Wycliffe Gospel Boek en een blad van een Wycliffite Lectionarium, de 1550 Textus Receptus gedrukt door Robert Estienne, zestiende-eeuw Engelse uitgaven die met de 1538 tweetalige Nieuwe Testament de Engelse versie van Tyndale en de Latijnse versie van Erasmus bevat.

Until Sunday, 20 February 2011
Time: Daily, M-F 9.30 to 8.00; Sat & Sun 11.00 to 4.00
Location: 230 Moray Place, Dunedin, Otago, New Zealand
Organisation: Dunedin Public Libraries
Topic: Bible

To download a PDF catalogue, please visit: http://www.dunedinlibraries.govt.nz/heritage/reed-gallery/let-there-be-light. To request a printed copy of the catalogue, please contact Anthony Tedeschi, Rare Books Librarian (atedesch@dcc.govt.nz).