Wednesday 27 January 2021

Crimineel ontoelaatbaar geweld door Nederlandse jongeren

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog heeft  Nederland een avondklok ingevoerd, waartegen heel wat protest is gekomen. De omstreden maatregel werd vorige week nipt goedgekeurd door het parlement, nadat gevreesd werd dat een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus de ziekenhuizen zou overrompelen. Het is een preventieve maatregel nadat de meer besmettelijkere variant werd ontdekt op verschillende plaatsen. Het aantal nieuwe besmettingen in het land is al een maand traag maar gestaag aan het dalen.

In totaal waren er toen al 13 540 Nederlanders bezweken aan Covid-19, en werden er al in totaal bijna een miljoen bevestigde gevallen gerapporteerd.

 

Ongelofelijk hoe Nederlandse jongeren de coronamaatregelen aanwenden om zogezegd daartegen te protesteren en eigenlijk anarchistisch geweld en plunderingen te verwezenlijken.

Het anders zo Christelijke Urk was er al enkele dagen geleden bij om de boel op stelten te zetten en te protesteren tegen "hun inperking van vrijheid", waarbij zij diegenen die al ernstig getroffen waren door de verplichte sluitingen nog eens op extra kosten joegen door heel wat schade aan te richten en gewoonweg die persoonlijke zaken te plunderen.

Terwijl in ziekenhuizen er zovele mensen bezig zijn mensenlevens te redden, werden zij nu nog eens van buitenaf belaagd en angst aangejaagd. Terwijl er op de verloskamers van het ziekenhuis van Enschede baby’s geboren werden, zijn mensen vanuit de stad naar dat ziekenhuis getrokken om op de ramen te gaan bonken en vernielingen aan te richten. Indien het die jongeren echt zou gaan om de coronamaatregelen die de regering heeft getroffen is het onbegrijpelijk dat zij juist die mensen aanvallen die er voor zorgen dat de op stervens na zieken geholpen worden en de getroffen horeca en winkels viseren.

De voorzitter van het ziekenhuis noemt de aanval op het ziekenhuis dan ook onbegrijpelijk. 

 "Je doet je stinkende best en op zo’n moment wordt dat gewoon niet gerespecteerd. Het enige wat wij willen, is een veilige plek zijn voor onze patiënten. Wij hebben hier heel veel covidpatiënten, maar we proberen ook de reguliere zorg te laten doorgaan."
Ook in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Breda, Oosterhout, Helmond, Venlo, Stein, Roermond, Arnhem, Apeldoorn en Tilburg kwamen geweldplegers op straat tegen de coronamaatregelen. Het geweld dat wij vanuit die steden te zien kregen op onze beeldbuis was verschrikkelijk en getuigd er van hoe een groot deel van de Nederlandse jongeren afgedwaald is van enige "decency".

Ook de Nederlandse minister-president Mark Rutte kon slechts dezelfde opmerking malen als wij en dit "crimineel geweld" veroordelen. Hij noemt het "ontoelaatbaar" en zei:

 "Elk normaal mens kan hier alleen met afschuw kennis van nemen. Wat bezielt deze mensen?"

Ook gaan er oproepen in België rond om zogezegd te protesteren tegen de inperking van de vrijheid.
Maar het geweld waartoe bepaalde mensen oproepen heeft niets te maken met strijden voor de vrijheid.

No comments:

Post a Comment