Wednesday, 27 January 2021

Kaap van 100 000 Covid-doden in Verenigd Koninkrijk overschreden

 Meer dan 100.000 mensen in het VK zijn nu gestorven aan Covid-19. Men kan dit een hartverscheurend, onbegrijpelijk cijfer noemen waarvan veel experts en wetenschappers denken dat het is geworteld in het falen van een 'roekeloze' regering die toezicht heeft gehouden op een van de grootste 'vermijdbare' verliezen van levens in generaties. De Engelse regering had al veel eerder strenge maatregelen moeten treffen.

Weinigen hadden ooit gedacht dat het VK zo'n grimmige mijlpaal zou bereiken,
toch, bijna 12 maanden na het begin van de pandemie - en ondanks talloze kansen en waarschuwingen om corrigerende maatregelen te nemen - staat het land alleen met het hoogste dagelijkse sterftecijfer ter wereld. Alleen al in de afgelopen maand is meer dan een kwart van alle sterfgevallen in het VK gemeld, het hoogtepunt van het mislukte niveausysteem van de regering.
Pre-kerstmixen en de opkomst van de nieuwe coronavirusvariant, zeggen critici. Tegen deze achtergrond werd de NHS overweldigd door een golf van ziekenhuisopnames die voorheen onzichtbaar waren tijdens de pandemie.
Premier Boris Johnson heeft beloofd een onderzoek in te stellen naar de manier waarop Groot-Brittannië met de pandemie omgaat, maar stond dinsdagavond erop dat

 “we echt alles hebben gedaan wat we konden, en blijven doen wat we konden, om het verlies aan mensenlevens te minimaliseren en om minimaliseer het lijden."

No comments:

Post a comment