Friday, 9 October 2020

2019-2020-2021 Twee seizoenen vol veranderingen #1

 2019-2020

Onverwacht bleek in de internetwereld plotseling een rage van vernieuwingslust opgetreden te zijn. Google kwam eerst met het nieuws van veranderingen in Blogger. Enkele maanden gaven zij ook te kennen dat de Google Sites zouden wegvallen in een nieuwe versie, namelijk /sites.google.com/. De vroegere websites, gemaakt in het oude systeem zouden zogezegd converteerbaar zijn. Dat lukte echter niet voor onze Ecclesia site, omdat deze te groot bleek te zijn. Dat gaf tot gevolg dat al de pagina's manueel overgebracht moesten worden naar het nieuwe Site Google systeem. Om dit te doen heb ik de oude ecclesia site opgesplitst in vier nieuwe websites: een Nederlandse, Duitse, Franse en Engelse website.

Het plaatsen met een aangepaste layout en met de nodige linken vroeg echter heel wat werk dat meerdere dagen, om niet te zeggen maanden in beslag nam.

Vorige weken zaten wij voor een maand in Frankrijk met slecht of geen internet, zodat ik daardoor niet degelijk kon doorwerken. De komende dagen zal ik dan de Biblestudents website verder in orde moeten brengen.

De sites voor de Belgische Christadelphians mogen nu wel al toonbaar geacht worden. Nu moeten dan nog verder al de linken op de WordPress pagina's aangepast worden om terug te kunnen werken. Om de linken in de artikelen te gaan aanpassen is onbegonnen werk.

Al dat werk moet natuurlijk zijn nut hebben. Hiertoe is het belangrijk dat meerdere mensen in contact komen met onze websites.

Daarom durven wij nu ook de oproep doen om mee te helpen om onze websites kenbaar te maken. Vergeet alsjeblieft niet: elk aandeel, like, re-tweet, +1, abonnement en pin op een van onze websites betekent nog een goedkeuring voor onze website, waardoor tegelijkertijd ons 'sociale kapitaal' en onze 'zoek crediteerbaarheid' toenemen. Zulke aanduidingen om ons te verhogen met een "like" of "ster" doet ons in de ranking verhogen, wat belangrijk is om door de zoekmachines hoger op de lijst geplaatst te worden, zodat wij niet op de 100&100&100ste plaats zouden staan maar naar voren komen, om wie weet eens op de eerste pagina te komen bij de 25 eerst geselecteerden.

Velen zijn er zich nog onvoldoende van bewust hoe zij zonder veel inspanning toch kunnen helpen.
U kunt ons helpen door ons in staat te stellen een enorme hoeveelheid 'sociale aandelen' te verwerven, zodat we niet alleen onze SEO-signalen en de zichtbaarheid van onze site versterken, maar waarbij u het ons gemakkelijker zou kunnen maken om inhoud te creëren met waarde voor ons klantenbestand.

Bij Blogger bracht de vernieuwing eerst heel wat problemen mee, waardoor het bijna onmogelijk en zeer tijdscomsumerend was om een artikel te plaatsen, waardoor ik het bijna had opggegeven om nog verder in Bloggerberichten te plaatsen. Maar gelukkig heeft Google een goede oplossing gevonden om het weer allemaal werkbaar te maken en om weer makkelijker labels te plaatsen.

2020-2021

Bij mijn terugkomst uit Frankrijk merkte ik echter terug een hele verandering op. Dit maal in Blogger, waar zij hun Gutenberg Block Editing systeem aan iedereen hebben opgedrongen. Dat systeem om teksten te plaatsen is enorm tijdvretend en zeer onhandig. Uiteindelijk heb ik wel een oplossing gevonden om het gedeeltelijk te omzeilen en nog verder teksten naar eigen zin te publiceren. Maar vraag is, hoe lang dat nog zal kunnen.
Op 23 oktober 2011 werd het 200ste artikel op Ecclesia website geplaatst. Vandaag staat de teller daar op 1732.

In ieder geval heb ik de komende dagen mijn handen nog vol om de verscheidene pagina's in de WordPress sites up-to-date te maken zodat al de linken op die pagina's weer terug zullen werken.

Hopelijk zal u ook enkele van mijn andere websites komen bezoeken
+

Vindt verder ook

 1. Populaire zoekvragen over God op Google
 2. Overstap van MSN Spaces naar Wordpress.com 
 3. Beëindiging MSN Spaces brengt overstap mee naar Wordpress
 4. Belofte voor 2018-2019
 5. Nieuwe Google-sites
 6. Over gaan tot een juiste focus
 7. Indien Blogger haar oude vorm niet behoud
 8. Looking for Free Blogs and blogging
 9. In case Blogger goes further with her new interface
 10. New Google Sites
 11. WordPress appears to have fallen off its best horse
 12. A Classic Editor versus Block Editor
 13. Help us to get better known

 ++

Mijn persoonlijke websites:

 1. Marcus Ampe Profiel
 2. Marcus Ampe's Space

De Christadelphian Websites 

 1. Broeders en zusters in Christus of Christadelphians
 2. Belgisch Christadelphians Ecclesia Brussel-Leuven
 3. Belgische Brüder in Christus
 4. Christadelphes Belges
 5. Belgian Christadelphians
 6. Christadelphians (WordPress)
 7. Broeders in Christus (WordPress)

No comments:

Post a comment